onsdag 14. januar 2009

Rådvill ungdom

Det er seint på kvelden på Bjerkely Folkehøgskole. Uglobale Roger er nettopp ferdig med å pakke til Vietnam og Kambodsja- turen, hvor de skal være i hele fire uker. Forventningene er til å ta å føle på. Vi har tatt med backpacker-ekspert, Reis E. Lysten, for å hjelpe Bjerkelyeleven med pakkingen.

”Mye rot”
Idet vi kommer inn i rommet, putter Roger et toastjern i Bergans- sekken sin. Reis E. Lysten måper først, men kommer seg fort til hektene. Trodde vi. Han går straks bort til sekken, og heller hele innholdet utover gulvet.
Innholdet er følgende: toastjern, tennisracket, lyspære, oppblåst badering, fenalår, grandiosa, trekkspill, termodress, speedo, jägermeister, reinsdyrskinn, GPS, walkman, portabel DVD spiller, 20 DVD filmer (Hvorav en av de er ”De tre agentan”), bankebrett og sist men ikke minst elektrisk brødkniv.
E. Lysten river seg i rastaflettene og klør seg på den solbrune overarmen. Maken til ryggsekkinnhold har han ikke sett! Uglobale Roger kan godt finne seg i at det hadde vært lurt å ta ut luften av baderingen, men stiller seg kritisk til E. Lystens kritikk.

”Less is more”
Reis E. Lysten forklarer Uglobale Roger litt om hva som trengs på en backpackertur.
” Det aller viktigste når du skal ut og reise, er de tre P´ene; Penger, Pass og Pillett. Utenom det gjelder slagordet ”Less is more” ” sier Reis E. Lysten.
”Du bør ha minst 2 lange bukser, en du reiser i, pluss en ekstra. Noen kortbokser kan også være greit, siden man skal til varmere strøk. Men man må samtidig huske på at det kan bli kaldt om kveldene, så en varm genser kan være greit.” fortsetter Lysten.
”Men termodressen kan bli!” hummrer Reis.
Videre forteller E. Lysten at undertøy er en selvfølge, 4-7 sett av både sokker og undertøy, samt t-skjorter.
”Det kan også være lurt å ha i bakhodet at man kan kjøpe mye fint tøy når man har kommet til østen, tilogmed skreddersydd for en billig penge.”
”Selvfølgelig må du huske ting som; tynn regnjakke, håndkle, badetøy, gode sko, solkrem, toalettsaker, medisiner (malariatabletter), lakenpose, myggnett/stift, mobiltelefon med lader, div poser til oppevaring av ting, notatblokk, selvfølgelig fotoaparat med tilbehør. Det kan også være lurt med ting for avslapping, mp3 spiller eller en god bok. Og dersom hjemmelengselen blir for stor, kan det være greit med noe snacks hjemmefra, kjeks eller noe godteri. Men styr unna sjokolade i varmen” avslutter Reis E. Lysten med ett smil, før han må gå videre til neste stakkars Global offer.


Kultur på tur =)
Gruppen vår består av ”kremen på Bjerkely”, Michelle, Stian, Mathilde og Susanne. Vår oppgave er å beskrive de kulturelle fasilitetene i Vietnam og Kambodsja gjennom meget uttrykksfulle fotografier. Følg med, følg med...

Ingen kommentarer: